Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro Hipnoterapie.ro
Hipnoterapia - o soluție inteligentă!

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

experiente personale

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro -> Experiențe personale
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
daria

Data înscrierii: 14/Oct/2007
Locație: Cluj

MesajTrimis: Mar Oct 30, 2007 1:49 pm    Titlul subiectului: experiente personale Răspunde cu citat (quote)

A fost cineva din cei care sunt inregistrati pe forum supus unei sedinte de hipnoza? daca da povestiti-ne cum a fost? ce ati simtit ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
wild_wind

Data înscrierii: 23/Noi/2007

MesajTrimis: Vin Noi 23, 2007 11:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pot sa-ti spun ca am avut ocazia sa am parte de 2 sedinte de hipnoza Ericksoniana. Prima a fost pentru relaxare si indeucerea unei stari de bine, iar a doua pentru integrarea conflictelor. Cred ca cei avizati iti pot spune mai multe despre asta. M-am simtit extraordinar de bine. Amandoua mi-au rezolvat cateva probleme si mi-au dat mai multa incredere in mine. Am depasit o stare usoara de depresie pe care cred ca o are toata lumea la un moment dat in viata. As vrea sa merg mai departe la alte sedinte, dar nu stiu spre cine sa ma orientez. Interesant este ca mintea iti ramane activa. Corpul iti este usor si parca nu ai mai vrea sa te intorci. Senzatia asta am avut-o. Problema a fost la intoarcere, cand m-am ales cu o ameteala cumplita si senzatia ca nu mai am aer. Asta a fost prima oara, a doua oara doar cu o ameteala usoara.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
daria

MesajTrimis: Vin Noi 23, 2007 12:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

chiar ma bucur ca ai raspuns la subiectul asta pentru ca din pacate inca exista multe persoane care au prejudecati fata de hipnoza si e necesar sa distrugem aceste prejudecati pentru ca dincolo de toate miturile care circula despre hipnoza trebuie sa recunoastem ca terapia prin hipnoza castiga din ce in ce mai mult teren si are tot mai multe aplicati.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
wild_wind

MesajTrimis: Vin Noi 23, 2007 5:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trebuie sa recunosc ca inainte de aceasta experienta, eram destul de sceptica. Mai mult din cauza neinformarii. Stii cum sunt oamenii. De cand e lumea, cand apare ceva nou, privesc totul cu teama. Stiu ca hipnoterapia nu e un domeniu nou, dar la noi a patruns de putin timp. Oamenii nu sunt pregatiti. Fie nu-i intereseaza, fie nu stiu unde si cum sa gaseasca informatii. Eu am avut sansa de a participa la un seminar, iar apoi am participat la workshop-urile de la Salonul de psihologie. Probabil ca la fel de usor as fi putut sa citesc o carte. Dar probabil ca atunci cand si experimentezi totul iti este mai clar.
Cel mai mult m-a interesat integrarea conflictelor. A fost extraordinar ce experienta am avut. As vrea sa discut cu cineva despre asta, dar in primul rand ar trebui sa fie cineva avizat. Am ramas cu cateva intrebari in minte..
Sus
daria

MesajTrimis: Mar Dec 18, 2007 7:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poate ar fi util sa pui si pe forum acele intrebari poate se gaseste cineva cu suficiente cunostiinte ca sa si raspunda si poate acele intrebari ii ajuta si pe alti. Smile .Oricum decizia e a ta .
Sus
wild_wind

MesajTrimis: Joi Dec 20, 2007 12:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sedinta a decurs in felul urmator. A trebuit sa ne imaginam ca intr-o mana avem un obiect si in cealalta alt obiect. Cu fundal sonor, poate respectivul obiect avea si o voce, muzica etc. In acel moment nu ma puteam gandi la nimic, nici macar la faptul ca poate in mod normal as fi fost sceptica. Din senin am vazut in mana stanga cum s-a creat o bila destul de maricica, colorata frumos intr-un rosu coral cu alb, ia in cealalta mana s-a creat un cub negru. Bila imi spunea: vreau sa fii fericita cu o voce forava, iar cubul negru cu o voce tunatoare imi spunea ca vrea sa fiu nefericita, sa ma distruga. Analizam o situatie conflictuala intre mine si prietenul meu. Ce semnificatie au formele, culorile? Restul stiu Smile
Sus
nadia

Data înscrierii: 08/Aug/2007

MesajTrimis: Joi Dec 20, 2007 6:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ma bucur ca ai fost in sala respectiva la salonul de psihologie. Si eu am fost la salonul de psih. - la partea cu integrarea confliectelor. Ai dreptate cand spui ca a fost interesant si ca dovada este faptul ca tu ai si avut o experienta placuta. Dar sa stii ca ceea ai vazut sau ai trait acolo nu a fost hipnoza sau hipnoterapie. Hipnoterapia este ceva diferit si mult mai interesant.
Folosirea limbajului Eriksonian pentru integrarea partilor aflate in conflict este o metoda eficienta dintr-un anumit punct de vedere si poate poate fi folosita pentru rezolvarea anumitor probleme, insa este ceva minor. Seamana doar cu o mica transa. Eu cred ca reprezinta doar 2% dintr-un proces hipnoterapeutic. Wink
Sus
daria

MesajTrimis: Joi Dec 20, 2007 7:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

multumesc nadia e chiar utila precizarea ta pentru ca din pacate din cauza lipsei de informatii si ca atare de experiente de aceast gen oamenii sunt usor influientabili.
Sus
cristi

Data înscrierii: 23/Dec/2007

MesajTrimis: Dum Dec 23, 2007 2:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu ce sa zic despre hipnoza, sa cred, sa nu cred. am si eu o problema si nu stiu cum sa va spun sa intelegeti mai bine. am fost diacnosticat cu depresie, ma simt aiurea, si nu pot iesii din ritmul asta, nu se stie de la ce am depresia asta, care este destul de severa. tatal meu zice ca as mostenii de la mama, care este o fire mai emotiva. am urmat diferite tratamente psihiatrice, dar nu au dat roade, si nici mie nu-mi plac, nu-mi fac bine. in fiecare zii ma intreb de ce am ajuns in situatia asta. credeti ca hipnoza m-ar putea ajuta?
Sus
nadia

Data înscrierii: 08/Aug/2007

MesajTrimis: Dum Dec 23, 2007 6:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Depresia poate fi tratata prin psihoterapie. Sunt multe forme de psihoterapie care te pot ajuta. Nu trebuie neaparat sa apelezi la hipnoza.
Hipnoza este doar una din posibilitatile/metodele care sunt folosite cu succes in tratarea depresiilor.
Ce tratamente psihiatrice ai urmat si nu au dat roade? Prin ,,tratamente psihiatrice" te referi la medicamente, sau la altceva? Nu reusesc sa inteleg ce nu a dat roade in cazul tau. Dar nici nu conteaza, pentru ca ar fi bine sa discuti aceste amanunte intr-un cabinet de psihoterapie.
Eu te incurajez sa consulti un psihoterapeut si sa-i explici in detaliu problema cu care te confrunti. Si ai sa vezi ca o sa dea roade.
Poate nu ar strica sa incerci si hipnoza. Pentru ca este o tehnica destul de eficienta. Oricum, nimeni nu va face numai hipnoza, pentru ca in mod normal, pentru depresie se face psihoterapie + hipnoza/hipnoterapie.. Adica din 10 sedinte, 2-3 vor fi de hipnoza si restul cu alte metode si tehnici de psihoterapie.
Depresia nu se mosteneste ci se dobandeste.
Eu iti spun sa fii optimist si ai mare incredere in tine. Indreapta-ti umerii, ridica capul si priveste inainte. Pentru ca poti scapa de depresie. Asa cum au facut multi altii care la inceput se indoiau poate mai mult decat tine acum.
Si in cazul tau, depresia poate fi doar o poveste din trecut.

Multa bafta!
Sus
marina

Data înscrierii: 05/Iul/2009

MesajTrimis: Dum Iul 05, 2009 2:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

buna,eu sunt nou pe aici si as dori sa incerc cd-ul pt marirea sanilor....ce parere aveti e cineva kre a incercat,nu stiu ce sa zic,e prea incredibil sa fie asa de usor.de aceea astept rasp voastre,multumesc Smile
Sus
marina

Data înscrierii: 05/Iul/2009

MesajTrimis: Dum Iul 05, 2009 2:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

scuze ''noua'' am vrut sa zic
Sus
abramburica

Data înscrierii: 31/Oct/2008

MesajTrimis: Mar Aug 04, 2009 7:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

buna Marina

vezi ca e un subiect pe forum in sensul asta. eu personal am folosit cd-ul si sunt tare multumita de el. am scris mai multe acolo. mai sunt si alte opinii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Hipnoterapie.ro -> Experiențe personale Ora este GMT
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum